FysiotherapieDe fysiotherapeut is de specialist bij uitstek wanneer het gaat om het bewegen. Jaarlijks gaan er in Nederland bijna vier miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Dit is meer dan één op de vijf Nederlanders. – KNGF

Klachtenvrij bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Een ongeluk is snel gebeurd, maar meestal komen de klachten zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Veel voorkomende klachten zijn een pijnlijke nek, een verstuikte enkel, problemen met wandelen, (langdurige) lage rugklachten of neurologische aandoeningen. Klachten die – onbehandeld – een forse invloed kunnen hebben op uw dagelijkse functioneren, sport en werk. In veel gevallen kan fysiotherapie dan een uitkomst bieden. Ons team van specialisten bekijkt samen met u wat het beste plan van aanpak is, om u weer zo snel als mogelijk op de been te krijgen.

Fysiotherapie is bewezen effectief voor veel aandoeningen zoals COPD, artrose van de heup of knie, rugklachten en schouderklachten. Naast vermindering van de (pijn)klachten, kan fysiotherapie er in veel gevallen voor zorgen dat een operatie kan worden uitgesteld of zelfs helemaal niet meer noodzakelijk is. Wanneer een operatie toch noodzakelijk is, kunt u hier onder onze specialistische begeleiding revalideren.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, wordt er bij Fysiotherapie Simons volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen gewerkt.

De eerste behandeling

De behandeling van uw klachten begint altijd met een kort vraaggesprek om uw klachten inzichtelijk te krijgen. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats en kan er gebruik worden gemaakt van aanvullende vragenlijsten. Bij sommige typen klachten wordt echografie ingezet om nog een preciezer beeld te krijgen. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek wordt er samen met u een behandelplan gemaakt. Omdat we het erg belangrijk vinden om een compleet beeld te krijgen, kan het voorkomen dat tijdens de eerste behandeling er alleen tijd is voor een goed en gedegen onderzoek en niet meer voor de behandeling. Alhoewel dit zeker niet onze voorkeur heeft, ligt de prioriteit tijdens de eerste behandeling op het onderzoek.
  • Is een verwijzing van de arts nodig?
  • Behandelen jullie ook aan huis?
  • Hoe kan ik een afspraak maken?
  • Wat moet ik meenemen?
  • Hoe lang duurt een behandeling?
  • Hoe zit het met vergoedingen?
  • Ik heb nog een andere vraag
Is een verwijzing van de arts nodig?

Een verwijzing van de huisarts is in de meeste gevallen niet meer noodzakelijk. Als uw fysiotherapeut het nodig acht om alsnog langs de huisarts te gaan, zal hij dat met u bespreken.

Behandelen jullie ook aan huis?

Mocht u niet in staat zijn om naar ons te komen, dan komen wij naar u. Dit kan bijvoorbeeld als gevolg van een nieuwe knie of heup.

Verwijzing

Voor een behandeling aan huis is een verwijzing van een arts of specialist noodzakelijk.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via dit formulier of telefonisch op 046 – 449 3849.

Wat moet ik meenemen?

Een geldig paspoort of identiteitsbewijs, uw verzekeringspas, een handdoek en eventueel de verwijsbrief.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 25 minuten. De intake kan wat langer duren.

Hoe zit het met vergoedingen?

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is in de meeste gevallen de fysiotherapie gedeeltelijk of geheel vergoed. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar de veel gestelde vragen.

Ik heb nog een andere vraag

Mocht u nog meer vragen hebben, dan aarzel niet om ze te stellen via ons contactformulier.U kunt terecht bij


Germa van de Laar

Germa

Petra Meuffels

Petra

Jack Ubachs

Jack

Jeroen Simons

JeroenU kunt terecht bij


Germa van de Laar
Germa van de Laar
Petra Meuffels
Jack Ubachs
Jeroen SimonsGoede behandeling en duidelijke instructies, zodat ik zelf thuis verder kan oefenen.

Vanaf het eerste contact tot de laatste behandeling heb ik samen met mijn fysiotherapeut gewerkt om de behandeling met een goed resultaat af te sluiten.

Snelle en adequate behandeling in zo weinig mogelijk sessies, vriendelijk en patiëntgericht.© 2024 Fysiotherapie Simons   —   Disclaimer  |  Privacybeleid


Disclaimer  —  Privacybeleid
© 2024 Fysiotherapie Simons