Shockwave therapieEen hardnekkig hielspoor kan veilig en effectief worden behandeld met behulp van shockwave therapie. – Agil et al, 2013.

Peesklachten, slijmbeursontstekingen, verkalkingen: het zijn naast rug- en nekklachten de aandoeningen die wij het vaakst in onze praktijk behandelen. Klachten aan spierpezen of slijmbeurzen zijn behalve erg pijnlijk ook vaak erg langdurig van aard. Gemiddeld bedraagt het natuurlijke herstel vanaf het begin van de symptomen zes tot twaalf maanden. Daar wilt u – logischerwijs – niet zo lang op wachten, want deze klachten kunnen een fors obstakel vormen tijdens het sporten of in uw dagelijkse leven. Bij Fysiotherapie Simons is shockwave therapie 100% vergoed en hoeft u dus niets bij te betalen.

Shockwave therapie geeft mechanische trillingen op het ontstoken weefsel om zo het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam te bevorderen. Onder invloed van deze trillingen worden er nieuwe, kleine haarvaten aangemaakt (neovascularisatie) die ervoor zorgen dat de pees of slijmbeurs beter doorbloed raakt en daardoor sneller kan genezen. Hierdoor pakt shockwave therapie direct de oorzaak van de klachten aan in plaats van de symptomen.

Heeft u last van één van de volgende klachten, dan is shockwave therapie een goede behandelmethode:

 • Pijn bij het lopen onder de voet (hielspoor, fasciitis plantaris)
 • Schouderklachten (ontstoken pees, ontstoken slijmbeurs)
 • Tennisarm of golferselleboog
 • Achillespeesontstekingen
 • Ontstoken slijmbeurs op het bovenbeen
 • Jumpers knee (pijn aan de onderkant van de knieschijf)

Het onderzoek en echografie

Zoals altijd brengen wij eerst uw klachten in kaart. Vervolgens worden er specifieke testen gedaan om de pijn te lokaliseren. Ook maken wij steeds meer gebruik van echografie voor een nog betere lokalisatie. Dit wordt met name bij schouderklachten en hielspoor (fasciitis plantaris) toegepast.
 • Geeft shockwave therapie stroom af?
 • Is shockwave therapie pijnlijk?
 • Hoe lang duurt een behandeling?
 • Ik heb een beurs gevoel gehad
 • Waarom is het bij jullie wel vergoed?
 • Hoe kan ik een afspraak maken?
 • Ik heb nog een andere vraag
Geeft shockwave therapie stroom af?

Nee. Shockwave therapie werkt met behulp van luchtdruk en kinetische energie (kogeltje in apparaat dat tegen uiteinde ketst). Dit wekt een drukgolf op die het op het aangedane weefsel wordt toegediend.

Is shockwave therapie pijnlijk?

Normaal gesproken is het niet al te pijnlijk. De intensiteit van de behandeling is altijd in overleg met uw fysiotherapeut en er wordt altijd op een lage intensiteit begonnen. Wanneer er pijnklachten zijn, verdwijnen deze meestal snel na de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

De shockwave behandeling duurt, afhankelijk van de locatie en type klachten, ongeveer 5 tot 8 minuten. Echter, wij passen shockwave therapie altijd binnen een breder traject toe (zoals oefentherapie, taping). Hierdoor zal de totale behandelduur ongeveer 25 minuten zijn.

Ik heb een beurs gevoel gehad

Na de behandeling kan het voorkomen dat de behandelde locatie enige dagen wat beurs aanvoelt. Hoewel dit niet vaak voorkomt, is dit een normale bijwerking van de shockwave. Het beurse gevoel verdwijnt meestal binnen twee tot drie dagen vanzelf. Mocht dit niet zo zijn, dan laat het uw fysiotherapeut de volgende behandeling weten.

Waarom is het bij jullie wel vergoed?

Wij zien shockwave therapie als essentieel onderdeel van de fysiotherapie en niet als een losstaand behandeltraject. Daarom is het, mits u aanvullend verzekerd bent, volledig vergoed.

Tarieven

Een overzicht van onze tarieven kunt u hier terugvinden.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via dit formulier of telefonisch op 046 – 449 3849.

Ik heb nog een andere vraag

Mocht u nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen via ons contactformulier.U kunt terecht bij


Petra Meuffels

Petra

Jeroen Simons

Jeroen

Jack Ubachs

Jack

Germa van de Laar

GermaU kunt terecht bij


Petra Meuffels
Jeroen Simons
Jack Ubachs
Germa van de LaarNa meer dan een jaar met pijn onder mijn voet gelopen en bij meerdere artsen geweest te zijn, heeft shockwave eindelijk mij van mijn voetklachten verholpen.

Ongelofelijk, na 2-3 behandelingen had ik veel minder pijn in mijn schouder. Ik had gewild dat ik eerder was gekomen!

Maanden niet meer kunnen hardlopen als gevolg van mijn knieklachten. Met shockwave was ik binnen een kleine maand weer op de been. Top!© 2024 Fysiotherapie Simons   —   Disclaimer  |  Privacybeleid


Disclaimer  —  Privacybeleid
© 2024 Fysiotherapie Simons